Kraljevi slavili u velikom derbiju protiv Estudiantesa

Madridski derbi pripao Real Madridu

U posljednjem susretu 11. kola Endesa ACB lige odigran je madridski derbi, a kao pobjednik iz susreta je izašao Real Madrid. 

Odličan susret imali smo priliku vidjeti večeras u Madridu. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a nakon deset minuta igre vodio je Real, 23:21. Nastavak susret bio je još bolji, u drugoj četvrtini vidjeli smo 64 poena, a Real je na odmor otišao sa šest poena viška.

 

Drugo poluvrijeme donijelo je znatno slabiju igru u čitavom poluvremenu postignuto je 49 poena, što je znatno manje nego za cijelu drugu četvrtinu. Real je sačuvao prednost i na kraju slavio, 87:74. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Gabriel sa 24 postignuta poena, dok je za Kraljeve, 17 postigao Rudy Fernandez. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.