Poljud pod lupom skauta

I Liverpool bi Kalinića

Skauti na Poljudu

Edmir Škorić

Na tribinama Poljuda sinoć su se smjestili skauti iz Francuske, Njemačke, Engleske i Belgije, kako bi promatrali Kalinića, Grabića i Andrića.

Iako je Kalinić bio na korak do Valencije, u borbu za njegov angažman uključio se i engleski Liverpool. Uz skaute Liverpoola, Kalinića su posmatrali i skauti Ajaxa i Palerma. Sigurna je stvar da će mladi Nikola na zimu odseliti u neku od europsih liga, no još uvijek se ne zna u koju. Cijena mu trenutno varira oko 10 miliona eura.

Što se više bliži kraj sezone, sve više stižu ponude na vrata spitskog kluba. Na Poljudu su jučer bili i skauti Lillea, ali ne zbog Kalinića. Naime, Francuzi imaju namjeru dovesti mladog veznjaka Gabrića. Lille i Rennes su opasno zagrizli za "hajdučko srce".

A hrvatsku ligu bi nekom većom mogao zamijeniti i Srđan Andrić, za kojeg se zanimaju "apotekari". Trenutno drugoplasirana momčad Bundeslige u Andriću vidi pravo pojačanje, pa bi Bayer na zimu mogao znatno pojačati svoje redove, uz moguć dolazak Andrića.

Možda su neki od skauta Liverpoola, Bayera, Ajaxa, Palerma, Lillea i Rennesa primijetili Senijada Ibričića, obzirom da je naš reprezentativac dao gol i bio ključan igrač jučerašnje pobjede "bilih" nad Rijekom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.