Velika pobjeda Srbije protiv Francuske

Srbija slavila protiv Francuske, Njemačka protiv Rumunije

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene nastavljeno je sa dva susreta koja su počela u 18 sati i 15 minuta, a veliku pobjedu ostvarila je Srbija.

Njemačka je odmjerila snage sa Rumunijom i slavila bez većih problema. Već u prvih 30 minuta utakmice bilo je jasno da pobjeda ide u ruke Nijemica. Nakon prvog poluvremena vodile su, 16:9.

 

Rumunija je mnogo bolje odigrala završnicu susreta i smanjila zaostatak, ali do preokreta nije mogla, slavila je Njemačka, 25:23.

 

Najefikasnija u redovima Njemačke bila je Steinbach sa osam golova, dok je za Rumuniju sedam postigla Vadineau.

 

U drugom susretu u ovom terminu snage su odmjerile rukometašice domaćina Srbije i Francuske. Prvo poluvrijeme donijelo je jako tvrdu igru, a bolje se snašla Srbija i na poluvrijeme otišla sa vodstvom. 10:6. 

 

Drugih 30 minut mnogo bolje otvara Francuska, pravi seriju, 5:1 i dolaz do izjednačenja. U završnici se Srbija ipak bolje snalazi i dolazi do trijumfa, 18:17. 

 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Rajović sa pet golova, dok je za Francusku četiri postigla Signate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.