Osamnaesto kolo Premiershipa

Barry spasio Građane, Begović ponovo sačuvao mrežu

A. Haznadarević

U engleskoj Premier ligi odigrano je još šest susreta osamnaestog kola, u kojima su Manchester City, Newcastle, Sunderland, WBA i Everton ostvarili pobjede, dok su Tottenham i Stoke remizirali. 

Posljednjeplasirana ekipa lige Reading, pružila je odličan otpor akutelnim prvacima Engleske, zatvorivši sve prilaze svome golu. Pokušavali su Tevez, Aguero, Yaya Toure i ostali, ali bez uspjeha, a osim javnih opomena Sergiju Agueru u domaćem, te  Adrianu Mariappai i Chrisu Gunteru u gostujućem taboru, ništa vrijedno pažnje se nije dešavalo.
 
U nastavku slična slika, a u 53. minutu  gosti su uspjeli izboriti prvi korner, te konačno zaprijetili golu Joea Harta, ipak promjene rezultata nije bilo.
 
U 58. minutu utakmice, priliku dobija i naš reprezentativac Edin Džeko, a već u 66. minutu zaprijetio je golu Readinga šutem glavom, ipak neprecizno.
 
Građani su se mučili sve do kraja meča, a očigledno potcijenjeni Reading je u nekoliko navrata i zaprijetio golu domaćina. Bio je Reading jako blizu da odnese veliki bod sa Etihada, a onda u trećem minutu nastavka Gareth Barry postiže možda i najvažniji gol za menadžera Roberta Mancinija, s obzirom na to da je vrlo lako mogao ostati bez posla, u slučaju da je slabašni Reading odnio bod.
 
U susretu Tottenhama i Stoke Cityja odigranom na White Hart Laneu, bh. reprezentativni golman Asmir Begović s jedne i Hugo Lloris sa druge strane su zaključali mreže, pa je meč završen bez golova 0:0.
 
Everton je napravio najveći podvih, savladavši u gostima ekipu West Hama nakon preokreta rezultatom 2:1. Vodili su domaći golom Colea u 14. minutu, da bi Anichebe izjednačio u 64., a zatim Pienaar potpuno preokrenuo rezultat.
 
Sunderland je uspio u gostima savladati Southampton minimalnim rezultatom. Trenutak odluke dogodio se u 42. minutu susreta, kada je Sessegnon uposlio Stevena Fletchera, koji zabija za pobjedu Sunderlanda.
 
Newcastle je teškom mukom uspio savladati gostujući Queens Park Rangers sa minimalnih 1:0, a pogodio je Ameobi devet minuta pred kraj susreta.
 
West Bromwich Ablion je osvojio sva tri boda u susretu sa Norwichem. Gosti su prvi došli u vodstvo preko Snodgrassa u 23. minutu, da bi Gera u 43. i Lukaku u 82. minutu donijeli pobjedu domaćoj ekipi.
 
Engleska Premier liga, 18. kolo
Manchester City - Reading 1:0
Newcastle - QPR 1:0
Southampton - Sunderland 0:1
Tottenham - Stoke 0:0
WBA - Norwich 2:1
West Ham - Everton 1:2
 
 
WES1-0EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WH1-1EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WHU1-2EVE @SpheraChannel by SpheraChannel
WB0-1NORW @SpheraChannel by SpheraChannel
WBA1-1NORW @SpheraChannel
Newcastle vs QPR 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.