Devetnaesto kolo Le Championata

Lyon bolji od Nice, Pedrinho spasio Lorient

A. Haznadarević

U sklopu 19. kola francuske Ligue 1, odigrano je preostalih pet susreta subotnjeg dijela programa.

Momčad Lyona se očigledno uspjela brzo oporaviti od poraza u meču sa PSG-om, pa je već ovog vikenda stigla nova pobjeda. Ovoga puta savladana je ekipa Nice rezultatom 3:0. 

 

Lopez je zabio za vodstvo Lavova u 40. minutu, da bi Reveillere u 56. minutu udvostručio prednost. U 77. minutu dosuđen je jedanesterac za domaći tim, kojeg je bez problema realizovao Gomis.

 

Četvrtoplasirani Lorient je iznenađujuće teško došao do boda u meču sa Reimsom, a rezultat je na kraju glasio 2:2. Ekipa koja je u meč ušla kao sedamnaestoplasirana, došla je u vodstvo već u 6. minutu preko Fortesa. 

 

Uspjeli su domaći izjednačiti u 48. minutu preko Barthelmea, ali u 70. minutu Courtet je ponovo pogađa za novo vodstvo Reimsa. Do kraja se Lorient uspio spasiti pogotkom Pedrinha u posljednjim trenucima meča.

 

Bastia je na svom terenu savladala Nancy rezultatom 4:2. Golijadu domaćih je otvorio Rothen u 9. minutu, da bi Modeste u 13., a zatim Yatabare u 26. minutu riješili pitanje pobjednika već u prvom dijelu igre.

 

U nastavku gosti su smanjili preko Moukandjoa, da bi Modeste povisio na 4:1. Do kraja je Nancy uspio zabiti i drugi pogodak, a strijelac je bio Luiz u 77. minutu.

 

Ekipe Bordeauxa i Troyesa su odigrale meč bez pogodaka 0:0, te podijelile bodove, a u posljednjem meču večeri, Rennes je savladao Ajaccio sa 4:2. 

 

Adrian Mutu je zabio prvi pogodak u utakmici već u 2. minutu susreta, da bi Renes izjednačio preko Fereta petnaest minuta kasnije. U 42. minutu Diawara pogađa za 2:1, a već u sljedećem napadu Alessandrini ponovo poravnava rezultat.

 

U drugom dijelu igre gosti su uspjeli definitivno preokrenuti rezultat, prvo je Diarra pogodio u 59., da bi Feret zabio i četvrti pogodak u 72. minutu susreta.

 

Francuska Ligue 1, 19. kolo

Ajaccio - Rennes 2:4

Bastia - Nancy 4:2

Bordeaux - Troyes 0:0

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lorient - Reims 2:2

Lyon - Nice 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.