Spartak se izvukao protiv Nizhnya

Spartak tijesno sa gostima iz Novogoroda, Wright bez učinka

Spartak St. Petersburg našeg Zacha Wrighta dočekao je u okviru Ruske košarkaške lige, na svom terenu ekipu Nizhny Novogoroda i slavio 68:67.

Spartak u posljednje vrijeme igra jako loše, a ni u susret sa Nizhnym Novogrodom nisu ušli ništa bolje. Gosti su bili bolja ekipa tokom cijele prve četvrtine, a nakon deset minuta vodili su 22:10. Spartak je u nastavku zaigrao malo bolje, ali su gosti bez većih problema zadržali prednost. Nizhny je nakon 20 minuta igre vodio, 35:27.

 

Nastavak susreta mnogo bolje je otvorio Spartak, napravili su seriju 11:0 za svega par minuta i došli do vodstva. U odlučujućih deset minuta Spartak je ušao sa vodstvom, 48:45. U posljednjoj četvrtini susreta Spartak je zadržao prednost i slavio tijesno, 68:67.

 

Najefikasniji u redovima Spartaka bio je Mavrokefalidis sa 11 poena. Naš Zach Wright odigrao je osam minuta, ali se nije upisao u strijelce. Kod gostiju 20 poena postigao je Primož Brezec. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.