Lille slavio na Gerlandu

Lille udaljio Lyon od borbe za titulu

Midhat Šljivak

Lille je crnu seriju od četiri susreta bez pobjede prekinuo večeras u Lyonu gdje su na Gerlandu savladali domaći tim rezultatom 3:1, te su ga na taj način udaljili od PSG-a u trci za titulu.

Od samog početka vidjelo se kako je Lille došao da se nadigrava u Lyon.  Dobra igra im se isplatila u 28. minuti kada su stigli do vodstva. Payet je izveo korner, a najbolje se u kaznenom prostoru Lyona snašao Aurelien Chedjou za prednost Lillea od 1:0.

Payet je bio zaslužan i za drugi gol Lillea. Ponovo je upisao asistenciju, a pogodio je Florent Balmont za rezultat poluvremena od 2:0 za Lille.

Nakon samo pet minuta igre u nastavku Lille je postigao i treći gol. Biševac je igrao rukom u kaznenom prostoru,a  sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Salomon Kalou, koji je matirao Vercourtrea za ubjedljivih 3:0.

Uspio je Lyon sedam minuta kasnije sa penala preko Lisandra Lopeza smanjiti prednost na 3:1, ali je to sve što su uspjeli u ovom susretu, pa je Lille osvojio tri boda u ovom meču. Lavovi su ovim porazom sada šest poena iza vodećeg PSG-a, te će im biti do kraja jako teško da dođu do šampionske titule.

 


Lyon 0-1 Lille (Gol de Chedjou) LIGUE 1 by DaniDV
Lyon 0-2 Lille (Gol de Balmont) LIGUE 1 by DaniDV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.