Bivši trener Bayerna upozorava

Hitzfeld: Navijači jako mnogo očekuju od Guardiole

A. Haznadarević

Bivši trener Bavaraca i aktuelni selektor reprezentacije Švicarske Ottmar Hitzfeld, upozorio je budućeg trenera Bayerna da javnost jako mnogo očekuje od njega, s obzirom na ogromnu euforiju nastalu objavom da će baš on preuzeti klub.

"Oko Guardiole se stvorila euforija, a zajedno s njom rastu i očekivanja. Navijači ne očekuju samo pobjede, nego i igru iz snova. Ali, ako Heynckes ove sezone osvoji tri trofeja, Guardioli će biti teško jer će očekivanja biti još veća", smatra Hitzfeld.

 

Ovaj stručnjak je sa strateške strane prokomentarisao i moguće pojačanje Bayerna u liku Roberta Lewandowskog:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Priče oko Lewandowskog donose nemir u München. Ako dođe, Bayern će definitivno imati jednog napadača previše. Guardiola je dosad preferirao sistem bez centarfora, odnosno s niskim, agilnim napadačima. Čak se ni sa Samuelom Eto'om i Zlatanom Ibrahimovićem nije slagao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.