Splićani se primakli Dinamu na pet bodova

Hajduk slavio u Koprivnici, Vršajeviću 90 minuta

Edmir Škorić

U derbiju 20. kola HNL-a Hajduk je u Koprivnici s 2:0 savladao Slaven Belupo i primakao se vodećem Dinamu na pet bodova.

Hajduk je stigao u prednost nakon 17 minuta igre. Nakon petog kornera za goste, Matej Jonjić je pogodio za slavlje "bilih".

 

U trećoj minuti nastavka kod domaćih je isključen Igor Bubnjić, koji je laktom udario u oko Milovića. koji je ubrzo nakon toga napustio teren.

 

S igrače više u polju Splićani u 82. minuti dolaze i do drugog gola, te je bilo jasno da će tri boda otići u Split. Vršajević je ubacio s desne strane, Caktaš probao makazicama zabiti, a na kraju lopta došla do Vukovića, koji je bio precizan.

 

Bh. reprezentativac Avdija Vršajević odigrao je svih 90 minuta u gostujućem dresu.

 

HNL, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu HNL:

Slaven - Hajduk 0:2 (Jonjić 15, Vuković 83)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.