Kobe prešao brojku od 31.000 poena

Crna mamba odvela Lakerse do pobjede nad Mavsima

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su večeras u American Airlines Centru u Dallasu domaće Maverickse rezultatom 103:99.


Tim iz Los Angelesa je dobro otvorio utakmicu i vodili su do sredine prve četvrtine kada Mavsi serijom od 6:0 dolaze do 15:12. Iako su Lakersi i nakon toga većim dijelom prve dionice imali prednost, Dallas je imao prednost od tri poena 30:27 nakon prvih 12 minuta igre.

Lakersi su u drugoj četvrtini preuzeli ponovo prednost. Konstanto su vodili, a najveća prednost je bila šest poena 53:47. Ipak, Dallas ponovo bolje odigrava završnicu, te se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 54:54.

Oba tima imala su periode dobre i loše igre u trećoj četvrtini. Dallas je imao najviše pet poena prednosti, ali su Lakersi uspjeli okrenuti tu prednost, te su uzdanjih 12 minuta ušli sa četiri poena prednosti 79:75.

Mavsi su uspjeli preuzeti minimalno vodstvo u zadnjoj dionici, ali se u završne četiri minute ušlo neriješenim rezultatom 90:90.  Kobe Bryant je potom preuzeo sve u svoje ruke, te su Lakersi na minut do kraja imali četiri razlike 99:95.

Potom je uslijedio šuterski obračun Kobea i Dirka Nowitzkog u finišu susreta, a World Peace je pogodio jedno bacanje na 16 sekundi do kraja, da bi Mayo promašio trojku za izjednačenje. Pobjedu Lakersa potvrdio je Kobe Bryant poenom sa bacanja za 103:99.

Kobe je u ovom susretu prešao brojku od 31.000 poena, a u ovom susretu je ubacio 38 poena, te je imao 12 skokova i sedam asistencija. Za Mavse Dirk Nowitzki je odigrao najbolju utakmicu sezone sa 30 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.