Dinamo slavio protiv Hajduka na Poljudu

Dinamo uz pomoć Bebeka do pobjede u Splitu

Hajduk je večeras dočekao Dinamo na Poljudu u okviru zaostale utakmice 21. kola Hrvatske fudbalske lige. Gosti su na kraju slavili 2:1.

Hladan tuš za Splićane uslijedio je u 11. minuti susreta kada je Krstanović zaobišao golmana Dinama i pogodio nebranjenu mrežu. Poslije vodstva Dinama Hajduk je preuzeo inicijativu, ali put do gola nisu uspjeli pronaći sve do 42. minute kada je precizan bio Jozinović. Već u narednom napadu Dinamo je vratio vodstvo preko Ibaneza, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. 
 
Prvu veliku priliku u nastavku susreta imao je Dinamo u 59. minuti susreta, kada je Sammir odlično centrirao u srce šesnaesterca Hajduka, Čop je šutao glavom, ali je Blažević odlično intervenisao. U 65. minuti susreta Dimao je ostao sa deset igrača, a crveni karton dobio je Marcelo Brozović.
 
U 80. minuti Hajduk je oštećen, jedan igrač Dinama igrao je rukom u svom šesnaestercu, ali je pištaljka sudije Bebeka ostala nijema. Gosti su na kraju slavili 2:1. 
 
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.