Premijer liga, 16. kolo

Radeljić slomio Trebinjce, Zrinjskom važna pobjeda

Edmir Škorić, foto: Matiša Zovko

U malom hercegovačkom derbiju, odigranom Pod Bijelim Brijegom u Mostaru, nogometaši Zrinjskog izborili su tešku pobjedu protiv Leotara.

Zrinjski je teško stigao do tri boda na otvaranju proljetnog dijela Premijer lige. Mostarci su se dobro namučili, a uspjeli su u nastavku postići toliko željeni pogodak i slomiti otpor gostiju iz Trebinja. Na kraju su slavili s 2:0.

 

Prvo poluvrijeme za zaborav. Igrači Zrinjskog su bili nešto agilniji, konkretniji i opasniji, ali daleko od toga da je gostujući golman bio zaposlen. Leotar kao da nije imao preveliku želju da napadne gol domaćih. Prvo uzbuđenje na utakmici u 13. minuti. Crnov je ubacio, Bekić na prvoj stativi glavom šutirao i pogodio vanjski dio mreže.

 

U finišu prvog dijela Đurić je mogao dovesti Plemiće u vodstvo, no previše je komplikovao u protivničkom šesnaestercu. Zatim je Žuržinov zaprijetio iz slobodnjaka, ali lopta je otišla pored gola. U nastavku je Radeljićev udarac završio iznad gostujućih vrata. 

 

I gosti su uvidjeli da ima prostora i za eventualni napad prema golu Melhera. Novaković je imao mat-poziciju, ostao je sam na drugoj stativi, ali je prebacio loptu preko domaćeg gola. U 60. minuti Miličević ubacuje, Radeljić dobro skače i šutira preko gola. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 73. minuti objektivna domaća publika nagradila je aplauzom dobar pokušaj Filipovića, ali je lopta otišla preko gola. Zrinjski do vodstva stiže tek u 77. minuti. Đurić je ubacio loptu iz kornera, Bekić je pokušao, lopta se odbija do stopera Radeljića, koji uspijeva loptu poslati u mrežu.

Veliku šanso promašio je Filipović u 86. minuti. Melher je loše procijenio loptu, ona došla do Filipovića koji je s ruba šesnaeterca pucao prema praznom golu, ali promašio. Stigla je kazna u 89. minuti. Šćepanović je ubacio iz kornera, Radeljić je ponovo strijelac i Zrinjski dolazi do tri sigurna boda.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.