Trener Zrinjskog zadovoljan

Perić: Prvi proljetni bodovi kao podsticaj za budućnost

Zrinjski je proljeće otvorio trijumfom nad Leotarom u ne baš dopadljivoj igri u kojoj su Plemići prijetili najviše iz prekida. 

Prednjačio je Anto Radeljić, koji je danas bio čovjek odluke u dva navrata savladavši gostujućeg golmana Mladena Kukriku. 

 

Dragan Perić je nakon meča iskazao zadovoljstvo rezultatom te novim bodovima.

 

"Očekivao sam tešku utakmicu i žilavog protivnika čija igra ima i glavu i rep. Imali smo loptu više u svom posjedu i pokušavali od prvog minuta probiti bedem Leotara, ali je išlo dosta teško. Uz to su gosti bili izuzetno opasni iz kontri i polukontri. Nakon vodstva je spao pritisak i znao sam da ćemo do kraja napraviti još nekoliko dobrih prilika što se i desilo, pa smo na kraju mogli trijumfovati čak i ubjedljivijim rezultatom."

 

"Zadovoljan sam konačnim rezultatom i prvim proljetnim bodovima koji su dobar podsticaj za budućnost, izjavio je Perić te iskoristio priliku i pozvao navijače na naredni meč

kada će Zrinjski gostovati u komšijskom Širokom Brijegu", istakao je trener Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Slijedi veliki hercegovački derbi. Vjerujem da će naši navijači u velikom broju doći na stadion Pecara i podržati nas. Široki Brijeg je danas slavio u Istočnom Sarajevu na čemu im čestitamo. Svi konkurenti u borbi za Evropu u ovom kolu bili su uspješni, a siguran sam da nas do kraja očekuje zanimljiva i ravnopravna borba za pozicije koje garantuju međunarodnu scenu narednog ljeta", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.