Tim s Pecare s 4:2 savladao Slogu

Široki u Doboju napravio veliki posao i zakoračio u finale

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega opravdali su ulogu favorita u Doboju, te u prvom susretu polufinala Kupa BiH s 4:2 savladali domaću Slogu, člana Prve lige RS.

Sloga je u prvih 20-ak minuta prvog poluvremena bila nešto bolja, dok je ostatak prvog dijela pripao Širokom Brijegu, koji je uspio u samoj završnici izjednačiti na 1:1. U prvih desetak minuta Sloga je zaprijetila kada je Đorić ubacio, a Kršić nije uspio da zahvati loptu i tako donese nevolje po gostujućeg golmana Bilobrka.

 

Bolju igru na otvaranju utakmice Sloga je krunisala pogotkom u 20. minuti. Đorić je iskosa snažno šutirao, Bilobrk je bio nemoćan i oko 2.000 domaćih gledatelja moglo je početi sa slavljem. Potom je Široki preuzeo incijativu, da bi u 43. minuti stigao do izjednačenja i važnog gola u gostima.

 

Nagovještaj za ovaj pogodak bio je udarac Roskama u 34. minuti, ali je Hadžiđulbić odbranio. U 43. minuti Wagner je iskosa ušao u kazneni prostor domaćih i onda rezantnim udarcem savladao Hadžiđulbića.

 

Uvodne minute drugog dijela ne donose veća uzbuđenja, a onda u 52. minuti Široki dolazi do preokreta i ponovo je strijelac bio Wagner. Roskamov udarac zaustavio je Hadžiđulbić, Brazilac je natrčao i loptu poslao u mrežu Dobojlija.

 

Razigrani nogometaši Širokog do kraja utakmice vode glavnu riječ, postižu još dva pogotka i doslovno osiguravaju finale Kupa. U 60. minuti Wagner je asistirao Roskamu, koji bez problema pogađa za 3:1. 

 

Sedam minuta kasnije Roskam šutira, Hadžiđulbić je zaustavio njegov udarac, a u nastavku akcije Kordić trese mrežu nemoćnog domaćina. Nakon 4:1 vodstva gostiju nije bilo većih uzbuđenja do 80. minute, a onda domaći s bijele tačke dolaze do drugog gola, a Dujković je bio siguran "s kreča".

 

Iako je ostalo da se odigra još 90 minuta na Pecari, skoro je pa sigurno da će u finalu ovogodišnjeg izdanja Kupa igrati Široki Brijeg. Drugi polufinalni dvoboj igraju Željezničar i Zrinjski, koji će od 18 sati odmjeriti snage na Grbavici, a uzvrati su na programu 3. aprila. 

 

FK Sloga - NK Široki Brijeg 2:4 (Đorić 20, Dujković 80 - penal/ Wagner 43, 52, Roskam 60, Kordić 67)

 

SLOGA: Hadžibulić, Janković, Aleksić, Panić, Đorić, Kršić, Dujković, Kujundžić, Mujčić, Veselinović, Filipović (c)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

ŠIROKI: Bilobrk, Džidić, Ješe, Kordić, Landeka, Wagner (c), Ćorić, Serdarušić, Roskam, Zlomislić, Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.