Građani ostali na minus petnaest

Wayne Rooney presudio Readingu i United primakao tituli

A. Haznadarević

Manchester United je na svom Old Trafford stadionu ove subote porazio ekipu Readinga sa minimalnih 1:0, te se tako još više približio vraćanju titule.

Njihovi najveći konkurenti u dosadašnjem dijelu sezone, Manchester City, danas je kiksao na gostovanju kod Evertona, te tako širom otvorio vrata Crvenim đavolima da pobjegnu na plus 15 bodova, što je ekipa Alexa Fergusona i uradila.

Znajući da imaju dobru priliku da vrate osmijeh nalice, nakon bolne eliminacije iz Lige prvaka od strane Real Madrida, domaći igrači su krenuli silovito.

Prvo je pokušao Ashley Young, a zatim Welbeck i Van Persie, ipak nije bilo gola. A onda, u 21. minutu meča Rio Ferdinand pravi prodor posve nesvojstven jednom stoperu, te upošljava Waynea Rooneyja, koji uz pomoć igrača protivničkog tima dovodi United u vodstvo od 1:0.

Imao je United još nekoliko izglednih prilika, međutim, na odmor se otišlo bez promjene rezultata.

U drugom periodu igre, Reading je krenuo ofanzivnije, ali iskusna ekipa kakav je Manchester, nije dozvolila gostima da se razigraju i nametnu veći pritisak.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, a ono što se može spomenuti je povreda Ashleyja Younga, kojeg je u 74. minutu zamijenio Michael Carrick.

Premier liga, 30. kolo

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Reading 1:0 (Rooney 21)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.