Nikola Vujičić (Maccabi)

Euroleague za košarkaše

Maccabi na final fouru u Madridu

Maccabi Elite iz Tel Aviva posljednji je učesnik final foura Euroleague za košarkaše koji će se održati od 2. do 4. maja u Madridu.

Izraelski tim večeras je u svojoj Nokia areni, pred 11.000 navijača, u majstorici pobijedio Barcelonu sa 88:75 (rezultat po četvrtinama 18:19, 25:15, 20:19, 25:22). Najefikasniji kod domaćina bili su sa po 21 poenom Will i Bluthentall. Najbolji kod Katalonaca bio je Grimam (18).
Pored Maccabia plasman na finalni turnir ranije su izborili Monthepaschi Siena, CSKA Moskva i Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.