CSKA bolji od Real Madrida

Derbi 13. kola TOP 16 faze pripao Moskovljanima

Moskovski CSKA dočekao je večeras u okviru pretposljednjeg kola TOP 16 faze Eurolige na svom terenu Real Madrid. Domaćin je slavio 81:72. 

Susret su bolje otvorili Moskovljani, pa je rezultat nakon nešto više od tri minute igre bio 11:3 za domaću ekipu. Nastavio je CSKA i u nastavku u istom ritmu, a domaćin je četiri minute prije kraja prve četvrtine vodio 17:6. Madriđani su nešto bolje odigrali završnicu, ali je Sony Weems trojkom u posljednjoj sekundi donio Armejcima prednost 24:15 na isteku prvih deset minuta. 

 

Nastavili su Moskovljani u drugoj četvrtini kako su stali u prvoj. CSKA je polovinom ovog perioda imao prednost, 34:19. Ekipa Pabla Lasa nije imala odgovor za Teodosića i društvo, pa je samo dvije minute prije kraja rezultat u Moskvi bio 40:22. Moskovljani su na odmor otišli sa velikih 44:28. 

 

Drugo poluvrijeme CSKA otvara trojkom Weemsa i u tom trenutku Moskovljani su imali 19 poena viška. Uspio je Real napraviti seriju 10:0 i smanjiti na 47:37 polovinom ovog perioda igre. Završnica je ipak pripala domaćinu koji je nakon 30 minuta igre imao prednost 63:47. 

 

Nastavio je domaćin u istom ritmu, a pet minuta prije kraja susreta bilo je plus 12 za CSKA. Do kraja je domaćin sačuvao prednost i na kraju je slavio 81:72. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Sonny Weems sa 21 poenom, dok je na drugoj strani Rudy Fernandez postigao 24. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.