Prvi finalist Kupa poznat

Široki i na Pecari deklasirao Slogu

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega ovjerili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na Pecari, u  revanšu polufinala, deklasirali Slogu sa 4:0.

Po dosta teškom, kišom natopljenom terenu, Širokobriježani su lako stigli do visoke pobjede i s ukupnih 8:2 prošli u finale Kupa. Protivnik iz Doboja, prvoligaš RS-a, nije imao nikakve šanse na Pecari.

 

Gostujuća mreža prvi put se zatresla u 16. minuti. Wagner je sjajno ubacio sa strane, Kordić natrčao i matirao Hadžiđulbića za 1:0. Prvu ozbiljniju priliku gosti su imali u 25. minuti, no Đorićev udarac nije bio precizan.

 

Uzvratio je Zlomislić u 27. minuti, Hadžiđulbić je odbranio, a odbijenu loptu Wagner ne posprema u mrežu Dobojlija. U 31. minuti je Barišić propustio dobru priliku za domaće, a tri minute kasnije Hadžiđulbić sjajno brani udarac Šilića s nekih 12 metara.

 

Prednost Širokog udvostručena je u 39. minuti. Ljubić je centrirao,  Barišić na pravom mjestu i Hadžiđulbić je ponovo savladan. 

 

I u nastavku Široki postiže dva pogotka iako su iz igre izašli Wagner, Zlomislić i Šilić.U 66. minuti je nakon ubačaja iz kornera Džidić glavom pogađa za 3:0, a u 73. minuti rezervista Marić je postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Široki će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Zrinjski - Željezničar (0:0). Nakon prvog dijela susreta u Mostaru, gosti su vodili sa 1:0, a do objave ovog teksta bilo je 0:2, pa je izvjesno da ćemo gledati reprizu finala Kupa iz prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.