32. kolo Premier lige

Southamptonu sva tri boda sa gostovanja kod Readinga

Utakmicu 32. kola engleske Premier lige odigrali su danas fenjeraš Reading i Southampton. Gosti su slavili sa 0:2 te su upisali vrijedna tri boda uči nastavka sezone.

Od početka se igralo jako dobro na obje strane, ali se ipak stekao dojam da Southampton ima više znanja i kvaliteta.
 
To se ispostavilo tačnim u 34. minuti kada je nakon loše reakcije odbrane domaćina Rodriguez na asistenciju Lamberta pogodio za 0:1.
 
Gosti su i nakon tog pogotka nastavili prijetiti. Samo tri minute kasnije, strijelac prvog gola nije imao sreće te je pogodio samo prečku.
 
Sa 0:1 se otišlo na odmor, a slična igra iz prvog poluvremena nastavila se i u drugom.  Reading je u par navrata zaprijetio, ali mreža Artura Boruca nije ozbiljnije ugrožena.
 
Konačnih 0:2 postavio je rezervista Lallana u 72. minuti susreta. Rodriguez ga je sjajno proigrao, a ovaj je savladao nemoćnog Federicija.
 
Do kraja promjene rezultata nije bilo te su sva tri boda pripala gostima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.