"Očekuju nas dva vrlo zabavna meča"

Heynckes: Poštujte moj rad, neću tražiti savjete od Pepa!

A. Haznadarević

Žrijeb polufinalnih parova Lige prvaka, minhenskom Bayernu je za protivnika donio veliku Barcelonu.  

Primijetili su novinari čudnu povezanost Bayerna i Barce, jer nakon što je Pep Guardiola dogovorio preuzimanje bavarskog tima, njegov bivši klub će upravo sa novim snage odmjeriti u jednom od dva velika polufinalna dvoboja.

 

Upravo zbog toga što je Pep čovjek koji do detalja zna sve o Barci, trener Jupp Heynckes je upitan da li će od njega tražiti savjete, što ga je jako naljutilo:

 

"Molim vas, poštujte mene i moj rad. Nikad nisam uzimao savjete ni od koga!", kazao je on ljutito, te nastavio u opuštenijem tonu:

 

"Očekuju nas dvije vrlo zabavne utakmice. Obje momčadi vole napadačku igru, imaju solidnu obranu i taktički su potkovane. I prije četvrtfinala protiv Juventusa sam rekao da ne mislim da je to što prvi dvoboj igramo kod kuće nedostatak, a tako mislim i sada. Dobro poznajem španski fudbal, oduvijek me zanimao, čak i nakon što sam otišao iz Primere".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Barcelona nije samo Lionel Messi. Ima još niz sjajnih igrača, kao što su Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas ili Villa", dodao je trener Bayerna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.