Dva pogotka i asistencija Portugalca

Sjajni Ronaldo nosio Kraljeve do nove pobjede

A. Haznadarević

Nakon što je Barcelona sa 3:0 savladala Zaragozu, ubrzo je stigao i odgovor Kraljeva, koji su sa identičnim rezultatom, također na gostovanju razbili Athletic Bilbao.

Ova pobjeda Reala je u potpunosti remek-djelo jednog od dvojice najboljih igrača svijeta Cristiana Ronalda, koji je imao svoj pečat u svim golovima kraljevskog kluba.

 

Doveo je sjajni Cristiano Ronaldo Kraljeve u vodstvo fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca već u 2. minutu susreta, a ispostavilo se da je tako još u prvim minutama postavio rezultat prvog dijela igre.

 

U nastavku, tim Josea Mourinha je nastavio dominirati, pa je golman Baskijaca bio primoran ponovo vaditi loptu iz svog gola, i ponovo ju je Cristiano Ronaldo tamo poslao. Ovoga puta gol je postignut glavom, a asistancija je uprisana Xabiju Alonsu.

 

U 76. minutu utakmice lijepa akcija koju je pokrenuo Luka Modrić, Ronaldo lijepo pošljava Gonzala Higuaina, a ovaj majstorski, hladno, zakucava loptu u mrežu Athletica, te postavlja konačnih 3:0.

 

Primera, 31. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Athletic Bilbao - Real Madrid 0:3 (Ronaldo 2, 68, Higuain 76)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.