Fudbaler Borussije pred duel sa Madriđanima

Gundogan: Real Madrid je najbolji tim u Ligi prvaka

Borussia Dortmund će u polufinalu Lige prvaka odmjeriti snage sa Real Madridom. Prva utakmica igrat će se naredne srijede u Dortmundu. 

Ovo je prvi put za Njemačku ekipu da dođe do polufinala još od 1998. godine. Dva tima susrela su se i u grupnoj fazi ovogodišnje Lige prvaka, a Borussija je upisala trijumf i remi. 

 

"Prolazak u polufinale za nas je veliki uspjeh. Niko nije vjerovao da ćemo izboriti prolazak u osminu finala kada smo izvučeni u grupi sa Manchester Cityjem i Real Madridom," rekao je Ilkay Gundogan fudbaler Milionera. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Pogodak koji smo postigli za prolazak dalje protiv Malage je fenomenalan. Nagrađeni smo jer smo vjerovali u prolaz do zadnje minute. Sada nas očekuje duel sa Real Madridom. Mislim da su oni najbolja ekipa u Ligi prvaka, ali mi smo ih savladali i u grupnoj fazi. Međutim Real je sada u mnogo boljoj formi nego što je bio tada," rekao je Gundogan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.