Polufinale Kupa BiH

Malinović pola minute prije kraja donio finale Borcu

Edmir Škorić

Rukometaši Borca prvi su finalisti Kupa BiH nakon što su danas savladali Slogu sa 22:21. 

Završni turnir Kupa BiH za rukometaše igra se ovog vikenda u Čapljini, a u prvom polufinalnom susretu Borac je bio bolji od Sloge u dosta uzbudljivoj utakmici.

 

Borbeni rukometaši Sloge uspijevali su parirati Borcu, u nekoliko navrata i voditi, a u posljednjoj minuti doživjeli su poraz. 

 

Tridesetak sekundi prije kraja utakmice Malinović je pogodio za vodstvo Banjolučana od 22:21, što je bio i konačan rezultat. 

 

Inače, bilo je nekoliko sumnjivih sudijskih odluka u finišu, koje su utjecale i na konačan rezultat. U drugom polufinalu se sastaju sarajevska Bosna i domaćin Čapljina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.