Predsjednik UEFA-e o finalistima LP

Platini: Bayern i Dortmund su finansijski uzori

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini ocijenio je kako su finalisti Lige prvak Bayern i Borussija Dortmund primjeri dobrog financijskog poslovanja. 

"Bayern i Dortmund dokaz su da klubovi ne moraju trošiti više od onoga čime raspolažu kako bi bili uspješni", rekao je Platini. 

Prvi čovjek UEFA-e dodao je kako njemački klubovi, koji će međusobno odmjeriti snage u finalu Lige prvaka na Wembleyju, 25. svibnja, trebaju biti primjer ostalima. 

"Ne morate praviti gubitke i gomilati dugove kako biste osvojili mjesto u finalu Lige prvaka. Ovo je dokaz da možete imati čistu i kvalitetnu igru u svakom pogledu", rekao je Platini u intervjuu za AFP. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovi klubovi 'ne voze na rezervi', imaju dobre stadione i ono što je najvažnije - pobjeđuju. Imaju odličan imidž", rekao je Platini. 

Briga zbog prevelikog trošenja novca u europskim klubovima natjerala je UEFA da uvede pravilnik financijskog fair playa, kojim su predviđene stroge kazne, uključujući suspenzije iz europskih natjecanja, za klubove koji troše više od zarađenog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.