Najveći svih vremena

Petnaest godina od posljednjeg šuta Jordana za Bullse

Midhat Šljivak

Prije tačno 15 godina, Michael Jordan je postigao svoje posljednje poene u dresu Chicago Bullsa, a ti poeni su odveli tim iz Chicaga do šestog naslova prvaka NBA lige.

14. juni 1998. godine je ostao zapamćen po posljednjoj utakmici Michaela Jordana u dresu Chicago Bullsa, a karijeru je kao dio Bullsa, najbolji košarkaš svih vremena okončao pobjedničkim šutem u velikom NBA finalu protiv Utah Jazza u Delta Centru.

Bullsi su imali prednost od 3:2 u pobjedama, a šesti meč u Salt Lake Cityju je donio jednu od najboljih završnica u historiji NBA finala. Jazzeri su na 20 sekundi do kraja imali poen prednosti 86:85 i napad, ali je onda na scenu ponovo stupio Michael.

Prvo je fantastičnom reakcijom u odbrani ukrao loptu Karlu Maloneu, a potom je "crossoverom" slomio Bryona Russella i pogodio za pobjedu na pet sekundi do kraja za 87:86 i šesti naslov prvaka za Phila Jacksona i Bullse.

Jordan je ovaj susret završio sa 45 poena  uz šut iz igre 15 od 35.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.