Portugalac počeo medijski rat

Mourinho: Rooney je zaslužio kaznu!

Trener Intera, kontroverzni Jose Mourinho započeo je medijski rat protiv Manchester Uniteda, protivnika italijanske ekipe u osmini finala Lige prvaka.

Portugalac se osvrnuo na situaciju s Wayneom Rooneyjem, kojeg je UEFA nakon pregledavanja video-snimke odlučila pomilovati, iako je u utakmici posljednjeg kola Lige prvaka, protiv Aalborga na Stamford Bridgeu, očito namjerno nagazio Kaspera Risgarda.

- Kad sam bio u Chelseaju, izgubili smo Michaela Essiena na tri utakmice u Ligi prvaka temeljem pregledavanja video-snimke. Nismo ga imali u objema utakmicama protiv Barcelone. Sada se ista stvar nije ponovila sa Rooneyjem, te će on biti na dispoziciji Manchester Unitedu za dvoboj s nama. Ne bih imao ništa protiv toga ako bi se pravila dosljedno poštivala. Očigledno, to nije slučaj - rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.