Hajduk sačuvao prednost, Olimpija nije uspjela

Adnan Beganović

Završeno je nekoliko revanš susreta 2. pretkola Evropske lige, a od Evrope oprostila se Olimpija, čije boje brani nekadašnji igrač Željezničara, Zajko Zeba, dok se splitski Hajduk, u čijim redovima zbog povrede nije bilo bh. reprezentativca Avdije Vršajevića, plasirao u narednu fazu takmičenja.

Fudbaleri Olimpije na gostovanje kod Žiline stigli su sa dva gola viška (3:1), no prednost nisu uspjeli sačuvati.

Slovačka momčad slavila je sa 2:0, pa je zbog gola postignutog u gostima, osigurala plasman u 3. pretkolo Evrope lige.

Oba pogotka u današnjem susretu za Žilinu je postigao Paur, a Zeba je igrao do 67. minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, Hajduk je opravdao ulogu favorita u duelu sa makedonskim Turnovom. U prvom susretu "Bili" su slavili sa 2:1, da bi danas u Makedoniji remizirali (1:1), što im je bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Caktaš je u 60. minuti doveo Hajduk do prednosti, da bi deset minuta kasnije Baldovaliev pogodio za konačnih 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.