Francuz se povlači

Saha na 35. rođendan završio igračku karijeru

Edmir Škorić

Bivši francuski reprezentativac Louis Saha odlučio je reći 'zbogom' nogometu.

Saha je svoju karijeru gradio u Engleskoj, gdje je nastupao za Newcastle, Fulham, Everton, Manchestr United, Tottenham i Sunderland, a kratko je ove godine igrao za Lazio. 

Zanimljivo da je odluku o prestanku igračke karijere saopćio na svoj 35. rođendan...

"Želio bih da se zahvalim svim menadžerima, osoblju, suigračima, svim protivnicima i navijačima za svu ljubav i podršku tokom moje karijere", napisao je Saha na Twitteru, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponosan sam čovjek. Hvala za izazove, hvala za pomoć, hvala za uspomene, hvala za strasti. Prestat ću se nazivati profesionalnim nogometašem, ali želim da mnogi mladi talenti uživaju u nogometu koliko sam i ja. Volim vas i ponovo hvala".

Saha je karijeru počeo u francuskom Metzu, a najveći trag ostavio je u Fulhamu i Manchester Unitedu, gdje je ukupno zabio 95 pogodaka. U dresu francuske reprezentacije nastupao je 20 puta i postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.