Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati

Hajduk završio evropski put, Kukesi izbacio i Ukrajince!

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka poraženi su u Tbilisiju od Dile Gori. Gruzijci su, baš kao i na Poljudu, savladali s 1:0 splitsku momčad. 

Još jedna tvrda utakmica između Hajduka i Dile, u kojoj su domaćini bili spretniji i zabili kada je bilo najpotrebnije za prolaz dalje.

U nastavku Splićani stežu obruč oko domaćeg gola, prijetili su u nekoliko navrata, Caktaš je imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, a onda stiže kazna u 83. minuti. Bh. reprezentativac Avdija Vršajević otišao je naprijed, izgubio je loptu, uslijedila je kontra Gruzijaca, Dolidze je došao do lopte i iskosa s desne strane zabio za 1:0.

Inače, Vršajević je odigrao svih 90 minuta, dok je potencijalni bh. reprezentativac Tino Sven-Sušić odigrao prvih 45 minuta nakon čega je zamijenjen. Rubin je u Kazanju pogocima Navasa i Eremenka s 2:0 savladao danski Randers i s ukupnih 4:1 prošao dalje.

Nakon Sarajeva, Kukesi eliminisao i Metalurg

Rumunska Astra odigrala je 2:2 sa slovačkim Trenčinom, ali ide dalje zbog pobjede 3:1 u prvoj utakmici. Zanimljivo da su sva četiri gola u Rumuniji postignuta u posljednjih desetak minuta.

Veliku senzaciju priredio je Kukesi, koji je u drugom pretkolu iznenadio Sarajevo, a onda izbacio i favorizirani Metalurg iz Donjecka. Slavili su Albanci u Tirani s 2:0, ali Metalurg je i dalje bio favorit.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dimitrov je u 27. zabio za vodstvo Ukrajinaca, a u 74. minuti Malindi je isključen kod Kukesija. Međutim, Metalurg nije uspio da zaibje drugi gol i odvede utakmicu u produžetke.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Astra - Trenčin 2:2 (Ivanovski 86, Tembo 90/ Adi 83, Van Kessel 88)
Rubin - Randers 2:0 (Navas 18, Eremenko 86)
Dila Gori - Hajduk 1:0 (Dolidze 83)
Metalurg D. - Kukesi 1:0 (Dimitrov 27)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.