Prvi ispit naše reprezentativke će imati 4. januara protiv Rumunije

Okupila se ženska košarkaška reprezentacija BiH

Neopravdano izostale četiri igračice

Danas se u Sarajevu okupila ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će od 4. do 19. januara igrati kvalifikacije za ostanak u A Diviziji.

Selektoru Vesni Bajkuši odazvalo se 11 igračica, a izostale su četiri reprezentativke koje nisu opravdale nedolazak. Bez ikakvog obrazloženja u Sarajevu se nisu pojavile Lejla Bejtić, Tamara Kapor, Anesa Hamšić i Saša Čađo.

Naše djevojke u popodnevnim satima imale su i prvi trening koji su odradile: Svjetlana Papčević, Irma Rahmanović, Anja Stupar, Matea Tavić, Irena Vrančić Marina Džinić, Alma Kovačević, Maja Lokmić, Nataša Mikić, Danira Musić i Samra Omerbašić.

„Zaista smo u nezahvalnoj poziciji, ali nemam vremena za jadanje. Nastojaću da od djevojka izvučem maksimum. Svjesno smo činjenice da imamo mladu ekipu kojoj je prosjek oko 20 godina i da su preostale tri reprezentacije iz naše grupe favoriti. Međutim, još jednom naglašavam da se nećemo unaprijed predati protiv koga god budemo igrale“, izjavila je Bajkuša.  

Prvi susret naše reprezentativke odigraće 4. januara protiv Rumunije u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu. Nakon toga naše košarkašice bi 7. januara trebale gostovati u Velikoj Britaniji, a tri dana kasnije ugostiti Finsku. Revanš sa Rumunkama na rasporedu je 13. januara, a u nakon toga u narednih šest dana naše odigraće utakmice sa Velikom Britanijom (16. januara) i Finskom (19. januara).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.