Foto: Index.hr

Bečka Austrija slavila u Zagrebu

Nevjerica na Maksimiru, Dinamo blizu eliminacije

Edmir Škorić

Nogometaši Austrije iz Beča nalaze se na korak od grupne faze Lige prvaka nakon 2:0 pobjede nad Dinamom na Maksimiru.

Dinamo je imao blagu dominaciju od početka, te nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu. Prvu je propustio Pamić, koji je u 14. minuti na dodavanje Pivarića pucao pored gola.

Prv veća šansa dogodila se u 20. minuti. Pivarić je s lijeve strane ubacio za Soudanija na 15 metara, Alžirac puca po sredini, Lindner brani. Nekoliko minuta kasnije Sudani puca glavom preko gola nakon ubačaja s lijeve strane.

U 41. minuti Fernandes je šutirao s pet metara glavom nakon ubačaja Pamić, no golmn gostiju iz Beča opet brani. U završnici prvog dijel Pamić ubacuje iz korner, Fernandes puca, ali ostaje 0:0.

Drugo poluvrijeme pripalo je Austriji, koja je nadomak velikog plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Raspali su se domaći u posljednjih 25 minuta. U 68. minuti Marin Leovac je iskosa s lijeve strane pogodio bliži ugao gola nemoćnog Zelenike.

Samo tri minute kasnije, crveni karton za Rukavinu koji je udario Rogulja i to samo 20-ak sekundi nakon što je ušo u igru. U 76. minuti Dinamova odbrana griješi, Stanković je s ruba 16-erca matirao Zeleniku za veliku radost Austrijanaca.

Maksimir je zviždao i tražio odlazak trenera Jurčić i bit će jako zanimljivo narednih dana pratiti dešavanja u i oko zagrebačkog kluba, koji će teško, jako teško nadoknaditi zaostatak iz večerašnje utakmice za sedam dana.

Liga prvaka, play-off, prvi susret:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Austria 0:2 (Leovac 68, Stanković 75)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.