Rukometaši Gradačca na otvaranju sezone bolji od Maglaja

Adnan Beganović

Rukometaši Gradačca su pobjedom otvorili novu sezonu. Naime, na domaćem terenu bili su bolji od novog premijerligaša Maglaja (29:23).

Prvo kolo Premijer lige za rukometaše donijelo nam je i duel Gradačca i Maglaja iz kojeg su kao pobjednici izašli rukometaši iz grada Zmaja od Bosne.

Od samog početka susreta bilo je jasno da su domaći u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Na odmor su rukometaši Gradačca otišli sa zalihom od četiri gola (15:11) koju su u drugom dijelu povećali za konačnih 29:23.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Slaven Šijaković sa 10, te Haris Pedić sa pet pogodaka, dok su kod Maglaja sa po pet pogodaka najučinkovitiji bili Dino Zvekić i Kenan Bradarić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.