Remi u Swanseaju

Nevjerovatni Shelvey obilježio remi Swanseaja i Liverpoola

M. Šljivak

Fudbaleri Liverpoola ostali su bez pobjede u četvrtom kolu Premiershipa na gostovanju kod Swanseaja, a susret je okončan rezultatom 2:2.

Nije sve tako dobro počelo po tim Brendana Rogersa. Već nakon dvije minute igre bivši igrač Redsa Jonjo Shelvey je matirao Simona Mignoleta za prednost Swaneaja od 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo dvije minute. Ponovo je u centru pažnje bio Shelvey. Ovog puta je poklonio loptu Danielu Sturridgeu, kojem nije bilo teško da matira golmana Swanseaja Vorma za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon nekoliko dobrih prilika na obje strane, koje nisu završile u golu, Shelvey je novom greškom napravio novu uslugu svom bivšem timu. U 36. minuti je dodao loptu Victoru Mosesu, koji je lijepo pogodio za vodstvo Liverpoola na poluvremenu od 2:1.

Iako je Liverpool napadao početkom drugog poluvremena, Swansea je ipak stigao do gola u nastavku. Shelvey je glavom u 64. minuti uposlio Michua, koji je pogodio za 2:2. Do kraja Liverpool nije uspio doći do nove pobjede, pa su oba tima osvojila po jedan bod u ovom susret.

Potražite više informacija na temu Premier league:


10 by vi369
11 by vi369
12 by vi369


22 by vi369

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.