Večeras su odigrani susreti prvog kola grupe D

Bayern i City rutinski, Džeko strijelac u Plzenu

Manchester City našeg Edina Džeke večeras je gostovao u okviru prvog kola grupe D češkom Plzenu. Branilac titule minhenski Bayern ugostio je CSKA. 

Viktoria Plzen dočekala je večeras na svom terenu Manchester City. Jesus Navas je sjajno pokušao u sedmoj minuti susreta, ali je dobro intervenisao Kozačik. Naš reprezentativac Edin Džeko imao je sjajnu priliku u 23. minuti susreta, ali je ostalo u prvih 45 minuta susreta bez golova. 

Gosti su poveli u 48. minuti susreta, a strijelac je bio naš reprezentativac Edin Džeko. Samo pet minuta kasnije na 2:0 povisio je Yaya Toure. Nastavio je City u istom ritmu, a pogodio je u 58. minuti susreta Sergio Aguero. Građani su susret rutinski priveli kraju.

Aktuelni prvak minhenski Bayern dočekao je večeras na svom terenu moskovski CSKA. Bayern je već u četvrtom minutu susreta zatresao mrežu gostiju. Alaba je izveo slobodni udarac, a uz malu pomoć Akinfeeva lopta je završila u mreži Moskovljana. 

Bayern u 41. minuti susreta dolazi do dva gola prednosti. Strijelac je nakon asistencije Robbena Mario Mandžukić. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

U nastavku susreta Bayern u 69. minuti susreta dolazi do trećeg gola, a strijelac je Holanđanin Robben. Rezultat se više nije mijenjao, a Bayern je upisao lagani trijumf. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.