Kup BiH, šesnaestina finala

Zrinjski prošao nakon penala, Vitez izbacio Zvijezdu

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog uspjeli su tek nakon boljeg izvođenja penala eliminisati Rudar u šesnaestini finala Kupa BiH.

Zrinjski je u Mostaru ugostio prijedorski Rudar, koji tradicionalno igra dobro Pod Bijelim brijegom. Tako je bilo i danas. 

Neven Adžić je u devetoj zabio za vodstvo gostiju, ali je Aničić u 40. minuti izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat. Plemići su nakon penala slavili sa 6:5.

Radnik iz Bijeljine je u Mostaru slavio sa 4:2 protiv Branitelja. Mladost VO je s 2:1 slavila protiv Podrinja iz Janje u Bijeljini. Natron je u Maglaju bio uspješniji od Mladosti iz Žuče.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda je u Mrkonjić Gradu s 4:3 savladala Travnik, što je svakako jedno od iznenađenja u Kupu. Strijelci za domaće bili su Milovan Travar, Siniša Radoja i Aleksandar Malbašić u dva navrata. Kod Vezira su pogađali Haris Seferović, te dvaput Mirsad Ramić. 

Vitez je preorketom došao do 2:1 pobjede nad Zvijezdom iz Gradačca. Vodili su gosti na poluvremenu golom Šmigalovića, ali Vitežani su preokrenuli pogocima Jasmina Smrike i Tonija Livančića, koji je zabio u 89. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.