Večeras se igraju 23 susreta grupne faze Evropske lige

Rijeka gost Guimaresa, Lulić na Olimpicu protiv Legije

Večeras su na programu 23 utakmice prvog kola grupne faze Evropske lige u fudbalu. Među imenima koja čine 46 klubova koji će nastupiti večeras krije se jedanaest internacionalaca iz Bosne i Hercegovine.

Najviše ih je u timu Rijeke, čak trojica, dok u redovima kazahstanskog predstavnika Shakhter Karagandyja nastupaju dva igrača sa bosanskohercegovačkim pasošom.

U grupi A večeras se sastaju St. Gallen i Kuban iz Krasnodara, odnosno u jednom od večerašnjih derbija Valencija i Swensea.

Zagrebački Dinamo ovogodišnju avanturu u Evropskoj ligi započet će u Maksimiru utakmicom protiv Chornomoretsa, dok će se u drugoj utakmici grupe B sastati PSV i Ludogorets. Utakmica u Zagrebu za nas je posebno zanimljiva obzirom da dres Dinama nosi potencijalni reprezentativac Said Husejinović.

U grupi C večeras se sastaju Standard Liege Dine Arslanagića i danski predstavnik Esbjerg u prvom, odnosno Red Bull Salzburg i švedski Elfsborg u drugom susretu.

Zute Waregem i Wigan igraju u grupi D, odnosno Maribor Nusmira Fajića i ruski Rubin iz Kazana.

Fiorentina i portugalska Ferreira otvaraju grupu E, dok drugi par čine rumunski Panduri i ukrajinski Dnipro.

Maccabi Tel Aviv i kiparski APOEL sastaju se u grupi F, dok će zanimljiv meč u Frankfurtu igrati domaći Eintracht i francuski Bordeaux.

Dynamo Kyev u grupi G ugostit će belgijski Genk, a švicarski predstavnik Thun tim Rapida iz Beča.

Estoril je domaćin favorizovanoj Sevilli u grupi H, dok drugi par čine Mujdžin Freiburg i Slovan iz Libereca.

Guimaraes će ugostiti Rijeku u čijim redovima se očekuje nastup Zorana Kvržića, Damira Zlomislića i Mehmeda Alispahića, dok će se u jednom od najzanimljivijih večerašnjih susreta, u grupi I sastati Betis i Lyon.

Senad Lulić sezonu Evropske lige sa svojim Laziom u grupi J otvara na Olimpicu protiv poljske Legije iz Warsave, dok drugi par ove grupe čine kiparski Apollon i turski Trabzonspor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šerif Tiraspol u grupi K dočekuje ruski Anži, dok se u drugom meču na White Heart Line sastaju Tottenham i norveški predstavnik Tromso.

Konačno u grupi L, Shakter Karagandy Nikole Vasiljevića i Aldina Džidića gostuje kod grčkog PAOK-a, dok se Maccabi Haifa Edina Cocalića na domaćem terenu sastaje sa holandskim AZ Alkmarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.