Svoje susret u okviru drugog kola odigrali Real i Juventus

Remi Juventusa i Galate, Real do laganih bodova

Svoje duele večeras su igrali i timovi iz grupe B u okivru drugog kola nove sezone Lige prvaka. 

Juventus je nakon mršavog remija u Kopenhagenu dočekao Glatasaray. Gosti su poveli u 36. minuti susreta. Didier Drogba iskoristio je poklon odbrane Juventusa i doveo Turke u vodstvo. Gosti su na odmor otišli sa minimalnim vodstvom. 

U nastavku susreta domaći su uspjeli doći do izjednačenja, a u 78. minuti susreta sa bijele tačke je pogodio Vidal. U 87. minuti susreta Quagliarella je pogodio za 2:1, ali je izjednačenje gostima već u narednom napadu donio Bulut.

Kopenhagen je otputovao u Madrid na megdan Ronaldu i društvu. Madriđanima je trebalo 20 minuta da dođu do gola, a strijelac je nakon asistencije Marcela bio Cristiano Ronaldo. Sjajnu priliku sredinom prvog poluvremena imao je Kopenhagen, ali je Madriđane spasio Modrić.

Do drugog gola na večerašnjem susretu Real Madrid dolazi u 65. minuti susreta, a strijelac je još jednom Cristiano Ronaldo. Samo šest minuta kasnije Real je došao do tri gola prednosti, a pogodio je Di Maria. Konačnih 4:0 za Madriđane postavio je Di Maria u posljednjim trenucima susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.