Euroliga, 2. kolo

Real demolirao Bamberg, Olympiakos slavio u Istanbulu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pregazili su večeras na svom parketu u susretu grupe B Eurolige Brose Baskets rezultatom 98:58, a u sivilo gostujuće igre se utopio i bh. reprezentativac Zack Wright.

Real je od prvog trenutka dominirao. Prvi period su dozvolili samo sedam poena timu iz Bamberga (18:7), da bi nakon prvih 20 minuta igre Kraljevi imali velikih 21 razlike 42:21.

Nije Real stao ni u nastavku. Prednost se povećavala iz minute u minutu, a na kraju je Bamberg zaleđen na minus 40, 98:58.

Sergio Llull je predvodio Real sa 16 poena u ovom susretu, a jedini je bez poena kod domaćih ostao Slaughter. Kod Bamberga Zack Wright je ubacio samo jedan poen, a najviše je ubacio Jamar Smith sa 11 poena.


 U susretu grupe C  aktuelni prvak Evrope Olympiakos savladao je u Istanbulu Galatasaray rezultatom 78:67.

Galata je povela sa 7:4 na otvaranju utakmice, ali je potom tim iz Pireja napravio seriju od 15:0, te su došli do velike prednosti već u prvoj dionici. Nakon prvih 10 minuta Olympiakos je imao 11 poena prednosi 22:11.

Igrao je Olympiakos bolje i u drugoj četvrtini. Imali su i 16 peona prednosti u jednom trenutku, a na poluvrijeme se otišlo sa 12 poena prednosti u korist gostiju 42:30.

Sjajnom igrom u trećem periodu Galata se vratila u utakmicu. Ovaj dio igre su dobili 27:17, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa samo dva razlike za Olympiakos 59:57.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, gosti nisu dozvolili da Galata dođe do preokreta. Odigrali su bolje završnicu meča, te su zasluženo slavili pobjedu u ovom susretu.

Vasilis Spanoulis je ubacio 18 poena u pojedničkom timu, Lojeski je dodao 15, a kod Galate je Nate Jawai ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.