Odigrani susreti četvrtog kola Lige prvaka u grupi D

Očekivane pobjede Građana i Bavaraca, Džeko nije igrao

Svoje duele u okviru četvrtog kola Lige prvaka večeras su igrali i klubovi u grupi D. 

Manchester City našeg Edina Džeke dočekao je na svom Etihadu moskovski CSKA. Samo tri minute trebale su Građanima da dođu do vodstva, a strijelac je bio Sergio Aguero sa bijele tačke. 

U 21. minuti susreta 2:0 za domaće, a strijelac je nakon asistencije Nasrija Argentinac Sergio Aguero. Devet minuta kasnije bilo je 3:0, a strijelac trećeg gola bio je Negredo nakon asistencije Aguera. U samom finišu prvog poluvremena gosti su smanjili rezultat, a pogodio je Doumbia. 

Nakon svega par minuta igre u nastavku susreta 4:1 za Građane. Pogodio je nakon asistencije Nasrija, kojoj je prethodila fantastična lopta Tourea, Alvaro Negredo. U 71. minuti susreta drugi pogodak za Moskovljane sa bijele tačke postigao je Doumbija. Peti gol na susretu domaći su postigli u sudijskoj nadoknadi susreta, a strijelac je bio Negredo. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije ulazio u igru.

Aktuelni prvak Evrope minhenski Bayern večeras je gostovao u Plzenu kod Viktorije. U prvih 45 minuta susreta nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je nakon prvog poluvremena ostalo Viktorija - Bayern 0:0.

Već nakon tri minute igre u drugom poluvremenu odlična prilika za Bayern, ali su Česi otklonili opasnost u posljednji trenutak. Prvak Evrope slomio je otpor Viktorije u 65 minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Lahma bio Mario Mandžukić. Bayern je do kraja odigrao rutinski i sačuvao sva tri boda.


Manchester City 1-0 CSKA Moscow (Goal pen... by all-goals
Manchester City 2-0 CSKA Moscow (Goal Sergio... by all-goals
Manchester City 3-0 CSKA Moscow (Goal Alvaro... by all-goals
Manchester City 3-1 CSKA Moscow (Goal Seydou... by all-goals

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Manchester City 4-1 CSKA Moscow (Goal Alvaro... by all-goals


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.