Prvi strijelac kvalifikacija propušta prijateljske utakmice

Robin van Persie je za jedan postignut gol više prestigao našeg Edina Džeku na listi najboljih strijelaca kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

Najbolje topnike evropskog dijela kvalifikacija među kojima su Edin Džeko i Vedad Ibišević na drugom, odnosno trećem mjestu gledat ćemo u Brazilu, ali Holanđanina nećemo gledati u prijateljskim utakmica koje njegova reprezentacija igra sa Japanom i Kolumbijom u narednih deset dana. 

Van Persie je i ove sezone u odličnoj formi

Van Persie se povrijedio na utakmici njegovog Uniteda sa Arsenalom gdje je Holanđanin bio jedini strijelac. Napadač Uniteda igru je napustio u 85. minuti susreta kada je na teren ušao Marouane Fellaini. Tako zbog povrede stopala Van Persie neće biti u prilici da pomogne izabranicima Louisa van Gaala. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Holandije u nedavno završenim kvalifikacijama postigao je 11 golova, a u ovoj sezoni u dresu Manchestera i Holandije postigao je 16 golova na 18 utakmica. Moyes se nada da će Holanđanin biti spreman da pomogne Unitedu na gostovanju kod Cardiffa 24. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.