Uložena žalba

Sjajna trica sa zvukom sirene ipak neregularna?

Rukovodstvo podgoričke Budućnosti uložilo je žalbu vodstvu ABA lige nakon subotnje gostujuće pobjede košarkaša Olimpije u dvoboju 8. kola.

Zmajčeki su u Podgorici trijumfovali nevjerovatnom tricom Jakova Vladovića sa zvukom sirene. Zadranin je uhvatio loptu u trku, i iz “kornera” igrališta je bacio iz očaja bacio i pogodio za pobjedu 76:78.

Ipak, ubrzo nakon završetka dvoboja iz Budućnosti su uložili službeni prostest uz tvrdnju kako je vrijeme isteklo prije Vladovićeva šuta.

"Pola sata poslije utakmice zajedno sa sudijom Jovčićem i kontrolorom Medanom smo pogledali snimak na kojem se jasno vidi da je koš neregularan i da je postignut nakon isteka vremena", izjavio je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Očekuje se da će vodstvo ABA lige o žalbi raspravljati u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.