Memorijal Andrija Anković u Gabeli

U finalu Dinamo i Osijek

U finalu Memorijalog turnira Andrija Anković igraće Dinamo i Osijek, dok će se treće mjesto boriti mostarski Zrinjski i GOŠK iz Gabele.

Dinamo je teže nego što se očekivalo nadigrao domaći GOŠK. Bilo je 3:1, a u jednom trenutku rezultat je glasio 1:1 i činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje. Ipak, u 73. minutu Sivonjić je vratio prednost Zagrepčanima koju je u 79. minutu udvostručio Tadić što je bio i konačan rezultat susreta.

Zrinjski je protiv Osijeka imao priliku doći prvi u vodstvo, ali je Kordić promašio dobru priliku. Kazna je stigla malo kasnije, a Melhera je savladao Babić.
U nastavku su Mostarci pokušali doći do izjednačenja, ali se mreža hrvatskog prvoligaša nije zatresla. Tačku na i stavio je Škorić u 84. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.