Jupiler liga Belgije

Kortrijk se osvetio za Kup, Zukanović na klupi Genta

Drugoplasirani tim na tabeli Jupiler lige Belgije Club Brugge remizirao je na gostovanju kod Lirsea u 22. kolu.

Gosti su poveli prekoVazqueza u šestom minutu drugog poluvremena, a konačnih 1:1 postavio je Hazurov u sudijskoj nadoknadi vremena.

Beveren je na domaćem terenu ubjedljivo savladao tim Monsa rezultatom 4:1. Gosti su poveli nakon 14 minuta igre, a strijelac je bio Dussenne. Potom je uslijedio veliki preokret domaćina kojeg su kreirali Demjan i sjajni Veselinović koji je postigao hat trick.

Lokeren je dobru formu potvrdio trijumfom nad Cercle Bruggeom rezultatom 3:0 na gostujućem terenu. Strijelci za Lokeren bili su Vanaken u petom minutu utakmice i Harbaoui dva puta, pet minuta prije kraja utakmice odnosno u sudijskoj nadoknadi vremena.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Charleroi je rezultatom 2:0 savladao Leuven na domaćem terenu, a strijelci pogodaka bili su Gnohere sedam minuta prije kraja, odnosno Kebano u sudijskoj nadoknadi vremena. Gosti su od 43. minuta igrali sa igračem manje, a isključen je Gislason. Kebano u trećem minutu nastavka kod domaćina promašio penal, dok je Thiere dvadeset minuta prije kraja isključen, pa su i jedni i drugi kraj utakmice dočekali sa po deset igrača.

Gent naših Ervina Zukanovića i Ante Puljića na domaćem je terenu poražen od Kortrijka. Nakon dva sudara ova dva kluba u Kupu Belgije, Gent i Kortrijk večeras su se sastali u prvenstvu, a rezultat je na kraju glasio 1:0 u korist gostiju. Jedini gol na utakmici postigao je De Smet u posljednjim sekundima utakmice. Puljić je igrao svih 90 minuta, dok Ervin Zukanović nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.