Benzema postiže gol za konačnih 1:0

Pobjeda nad Espanyolom

U svega devet dana Real dvaput slavio u Barceloni s 1:0

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida slavili su drugi put u svega devet dana na Cornella-El Prat stadionu u Barceloni...

Nakon pobjede u prvenstvu prije devet dana, madridski klub još jednom je porazio Espanyol, a ovoga puta u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa kralja.

Zanimljivo, ponovo su gosti, kao i prije devet dana, savladali domaću momčad s 1:0. Tada je Pepe zabio za pobjedu, a večeras Karim Benzema.

Francuz je u 25. minuti zabio glavom nakon ubačaja Garetha Balea. Real je igrao u poprilično jakom sastavom, a pored pomenutog dvojca, nastupili su i Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Angel Di Maria, Illarremendi, Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo i Iker Casillas.

Dodajmo da će Real i Espanyol uzvratni susret odigrati za sedam dana na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, četvrtfinale:
Espanyol - Real Madrid 0:1 (Benzema 25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.