Capital One Cup

Nova blamaža Moyesa i društva: Sunderland u finalu

Adnan Beganović

U finalu Capital One Cupa igrat će Manchester City i Sunderland. Naime, nakon što su Građani bez problema u polufinalu nadigrali West Ham, Sunderland je nakon jedanaesteraca savladao Manchester United. 

Momčad iz donjeg dijela premierligaške tabele, Sunderland, na revanš susret u Manchesteru stigla je s prednošću od jednog gola (2:1). Izabranici Davida Moyesa krenuli su ofanzivno, ali na samom otvaranju nisu uspjelevali probiti čvrstu odbranu popularnih Crnih mački.

Do 37. minute rezultat se nije mijenjao, a onda se nakon kornera u šesnaestercu gostiju najbolje snalazi Evans, koji, kasnije će se ispostaviti, postiže pogodak za produžetke.

U samoj završnici regularnog dijela susreta Sunderland je u dva navrata zaprijetio, ali Johnson i Alonso nisu bili miljenici sreće, pa je na kraju ostalo 1:0, što je značilo da će se igrati produžeci.

U dodatnih 30 minuta Sunderland je pokušavao napraviti pritisak, ali u tome nije uspio, dok je Manchester preko Cicharita i Januzaja imao dvije sjajne prilike, ali do 120 minute na semaforu je stajalo 1:0.

A, onda slijedi infarkt završnica. Naime, u pomenutoj minuti Bardesley šutira, a De Gea katastrofalno reagira za veliko slavlje Sunderlandovih igrača.

Međutim, drami tu nije kraj. Već u narednom napadu Cicharito postiže pogodak za 2:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca nakon kojih je slavio Sunderland.

Potražite više informacija na temu Premier league:




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.