Transfer vrijedan tri miliona eura

Pašalić umjesto u Italiji završio u Chelseaju

Hajdukov kapitalac Mario Pašalić karijeru neće nastaviti ni u Laziu ni u Milanu kako se očekivalo, već u redovima engleskog Chelseaja koji je Bilima ponudio jedan milion više od Italijana, tačnije tri miliona eura. 

Prelazak Pašalića u Chelsea potvrđen je i na zvaničnoj stranici Hajduka. Navedeno je da je Pašalić u društvu glasnogovornika i team managera Bilih napustio Hajdukovu bazu u Antalyji i zaputio se ka Londonu.

Ovaj transfer i posebno pravovremenost isplate bogatog Abramovičevog kluba, koji plaća odmah i cijeli iznos, za razliku od italijanskih rata, spasit će Hajduk, odnosno igrače i zaposlenike kojima se duguju plate.

Pašalić neće odmah igrati za najbolji tim Chelseaja, već će na posudbu u neku od Chelseajevih filijala, a najizglednijom se čine holandski Vitesse. Pašalić će biti 24. Posuđeni igrač Plavaca,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.