Real, CSKA i Olympiacos slavili nove pobjede

Fenerbahče još jednom razočarao

Večeras su odigrane četiri utakmice petog kola Top 16 faze Eurolige. Favoriti poput Real Madrida, Olympiacosa i CSKA su slavili očekivane pobjede, dok je Fenerbahče još jednom razočarao. 

Najbolji tim Eurolige u ovom trenutku Real Madrid u jednom od najvećih evropskih derbija pobijedio je na domaćem parketu Maccabi sa 74:68. Ponovo su za trijumf Kraljevskog kluba najzaslužniji bili Sergio Llull sa 20 i Rudy Fernandez sa 16 poena, dok su kod gostiju Guy Pnini i Sofoklis Schortsanitis postigli po 15 poena. 

CSKA Moskva je odigrao odličnu utakmicu u Munchenu i razbio domaći Bayern sa ubjedljivih 86:61. Moskovljane je do pobjede predvodio sjajni Miloš Teodosić sa 24 poena (6/10 za tri poena), 5 skokova i 5 asistencija, Viktor Khryapa je dodao 16, a Nenad Krstić 14. Kod domaćina je samo Delaney sa 16 poena bio sa dvocifrenim učinkom. Nihad Đedović zbog povrede nije igrao, dok je Boris Savović za 11 i pol minuta upisao 2 poena, 2 asistencije i 1 skok. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Aktuelni evropski prvak olympiacos je na domaćem parketu ubilježio sigurnu pobjedu protiv Unicaje sa 73:55. Uprkos katastrofalnoj večeri najboljeg igrača Vassilisa Spanoulisa (2 poena, 1/12 šut iz igre), domaći su na krilima Georgiosa Printezisa, koji je ubilježio 16 poena i 6 skokova, opravdali epitet favorita i slavili pobjedi, dok je kod gostiju jedina svijetla tačka bio Nick Caner-Medley sa 11 poena i 8 skokova. 

U jednom derbija kola Armani je u Milanu bio bolji od Fenerbahčea sa 90:85. Turski klub u posljednje vrijeme igra sve lošije, što je pravo iznenađenje s obzirom da važe za jednog od glavnih favorita u Euroligi. Daniel Hackett je sa 17 poena predvodio domaći sastav do pobjede, dok je kod Fenera fantastičnu utakmicu odigrao Linas Kleiza sa 26 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.