Ekstraklasa Poljske

Gornik preslab za lidera, Pandža igrao 90 minuta

Derbi 23. kola Ekstraklase Poljske igrali su Gornik Zabrzje našeg Borisa Pandže i lider Ligija iz Varšave. 

Mnogo zadovoljniji nakon devedeset minuta igre mogli su bili gostujući igrači koji su ostvarili ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0. Legija je povela u finišu prvog poluvremena pogotkom Astiza, da bi u nastavku trijumf sa dva pogotka potvrdio Radović.

Boris Pandža u poraženom timu odigrao je svih 90 minuta, te zaradio žuti karton sredinom prvog dijela. Gornik je i dalje na trećemmjestu na tabeli sa 38 bodova, dok je Legija prvoplasirani tim sa 49 bodova.

U drugom susretu igranom danas fenjeraš Widjew Lodz i Piast remizirali su, a konačan rezultat glasio je 1:1. Oba pogotka postignuta su u posljednjih deset minuta meča, prvo su gosti poveli preko Szelige, dok je konačnih 1:1 postavio Kaczmarek. Alena Melunovića u domaćem timu nije bilo.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa Poljske, 22. kolo:

Widjew Lodz – Piast 1:1 (Kaczmarek 87./Szeliga 82.)
Gornik – Legija 0:3 (Astiz 42., Radović 78.,82.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.