Igman proljetni dio sezone otvara protiv Radničkog

Sultanić: Protiv Radničkog razmišljamo samo o tri boda

Fudbaleri konjičkog Igmana proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH otvaraju domaćom utakmicom protiv nezgodnog Radničkog iz Lukavca. 

Pred izabranicima Adisa Obada sigurno je jedan od najtežih protivnika na putu prema opstanku. Međutim, ko god bio s druge strane, Igman na svome terenu ide samo na tri boda, jer na ispadanje u Drugu ligu nakon samo jedne sezone u Prvoj u Konjicu niko ne pomišlja. 

Igman je u zimskom prelaznom roku znatno promijenio igrački sastav. Otišli su Jazvin i Kamber, dok su redove crvenih pojačali Kadić i Bećirović iz Famosa, Džafić iz visoke Bosne, te Šuntić iz Goražda. 

U današnjoj utakmici protiv Radničkog pod znakom pitanja zbog povreda su Amel Murtić i jedan od najboljih igrača Igmana Ajdin Sultanić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Bez obzira na povrede protiv Radničkog razmišljamo isključivo o pobjedi. Ne samo protiv Radničkog već protiv svakog protivnika na domaćem terenu", optimista je uoči današneg meča Ajdin Sultanić, igrač koji je upravo bio strijelac u prvoj utakmici između ova dva kluba odigranoj u Lukavcu kada je Radnički slavio sa 2:1. 

Utakmica na Gradskom stadionu u Konjicu počinje u 14:30 sati i očekuje se dobra posjeta ljubitelja fudbala u gradu na Neretvi. Igman je posljednja dva kola jesenjeg dijela sezone završio porazima, pa navijači s nestrpljenjem očekuju utakmicu i pobjedu koja će Igman usmjeriti ka sigurnijoj zoni na prvoligaškoj tabeli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.