Prva liga Federacije BiH

Stojanov u posljednjim trenucima spasio Jedinstvo poraza

U okviru 17. kola Prve lige FBiH odigrano je šest susreta, a zasigurno najzanimljiviji bio je u gradu na Uni, gdje je prvoplasirano Jedinstvo remiziralo sa Igmanom (2:2).

Prvu ozbiljnu šansu napravilo je Jedinstvo u 14. minuti susreta, kada nakon ubačaja sa strane Čizmić glavom šalje loptu pored gola. Bišćani nisu odustajali, a upornost im se isplatila u 27. minuti, nakon što je Stojanov zatresao mrežu golmana gostiju.

U nastavku utakmice, Jedinstvo je i dalje dominiralo, igralo se na polivini na Igmana, ali udvostručenja vodstva nije bilo. Igman predvođen trenerom Adisom Obadom, svoje šanse tražio je isključivo iz kontri, a do izjednačenja stigli su u 85. minuti, kada rezervista Bajrić šalje loptu iza domaćeg golmana Karalića.

Već se polako moglo vidjeti razočarenje u očima navijača Jedinstva, ali tek ono što je uslijedilo predstavilo je još hladniji tuš za domaće igrače, s obzirom da je Hero u 90. minuti doveo goste u vodstvo.

Potpunu katastrofu Jedinstva spriječio je Stojanov u 92. minuti golom za konačnih 2:2. Sve u svemu dobra fudbalska predstava u kojoj je Jedinstvo imalo više od igre, ali nije uspjelo slaviti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 17. kolo:

Jedinstvo – Igman (Stojanov 2x/Bajrić, Hero)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.